Bloemkool & champignons zijn echt een hele lekkere combinatie, wist je dat? Ik maakte er deze ovenschotel met aardappelblokjes en een kaassausje mee.
Ik ben gek op bloemkool, maar ben wel één van de weinigen thuis. Alleen onze oudste eet 't af en toe met mij mee. Een hele bloemkool vers koken is dus wel wat te veel voor mij alleen (en bovendien klagen ze dan hier thuis dat het stinkt...). Daarom koop ik meestal een zak diepvries bloemkool: snel klaar & ik kan er precies genoeg voor één persoon uit halen.
Vaak eet ik bloemkool gewoon met gekookte aardappels & jus. Zo simpel & zo lekker! Maar er zijn natuurlijk veel meer recepten te bedenken met bloemkool & dus bedacht ik dit keer eens wat anders. Hoe eet jij het liefste bloemkool?
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 120 gram champignons, in stukjes
- 25 gram geraspte kaas
- 1 middelgroot ei
- 25 ml halfvolle melk
- zout
- peper
- 250 gram bloemkool (uit de diepvries, ontdooid en in kleinere stukjes gesneden)
- 250 gram aardappelblokjes (ik gebruikte aardappelblokjes uit de vriezer, maar verse blokjes kunnen ook)
- handje geraspte kaas
- beetje verse peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten. Voeg de champignons toe en bak even mee. Roer de kaas er door heen en haal van het vuur.
- Kluts het ei door de melk en roer dat door de ui en champignons. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Leg de bloemkool in een ovenschaal & doe daarover heen het ui-champignon mengsel. Leg de aardappelblokjes er boven op. Strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak het in 30 minuten gaar. Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties