Volgens mij is er geen tussenweg: of je eet heel graag bonen, of je vindt ze afschuwelijk. Hoe is dat bij jullie? Wij zijn er gek op! Chili con carne is één van onze favorieten. En dit keer maakte ik dat gerecht in de oven. Dat kan namelijk ook; lekker handig!
Volgens de experts (geen idee wie dat zijn, trouwens) eten we in Nederland veel te weinig peulvruchten. Zeker 50% van de Nederlanders eet ze nooit. Daar horen wij dus niet bij, want wij eten elke week wel een keer bonen! En jij?
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram gekruid gehakt
- 500 gram bruine bonen (uitgelekt)
- 100 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 gele paprika, in stukjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 200 gram tomatensaus (bijv. sugo basilicum) of ketchup
- snuf chilipeper
- handje geraspte kaas
- handje peterselie, gesnipperd
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Meng in een ovenschaal de bruine bonen met het gehakt, de groente en de tomatensaus. Breng op smaak met een beetje chilipeper. Strooi de geraspte kaas er over heen.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de bonenschotel in 30 minuten gaar.
- Strooi er tot slot een handje gesnipperde peterselie over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties