Eén van de onze favoriete gerechten: gevulde groente! Dit keer eten we courgettes met gekruide linzen, maïs en gerookte kipfilet. Zó lekker en heel snel klaar!
Alle soorten gevulde groenten - paprika's, courgettes, aubergines en portobello's - vind ik zo lekker! Dat staat dus ook regelmatig bij ons op tafel. En meestal elke keer met iets anders er in. Rijst, couscous, bonen of linzen... ui, maïs, paprika, champignons, spinazie... rozijnen en noten... feta, mozzarella, geitenkaas, blauwe kaas... gehakt, kipfilet, ham... Het is maar net wat we op dat moment nog in huis hebben. Met lekkere kruiden er door smaakt het altijd wel. Ideaal ook voor restjes dus! ;-)
Ook lekker:
- Mexicaanse gevulde paprika's
- courgette met couscous, dadels en vijgen
- gevulde aubergine met bulgur
- paprika's met noten en rozijnen
- paprika's met rijst & feta
- portobello's met bulgur & blauwschimmelkaas
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 courgette
- 1 ui, gesnipperd
- halve rode paprika, in stukjes
- 75 gram linzen uit blik, uitgelekt
- 30 gram maïs fiesta (Bonduelle blikje), uitgelekt
- 50 gram gerookte kipfilet, in blokjes
- 20 gram roomkaas naturel light
- snuf koriander
- snuf komijnpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- snuf zout
- snuf peper
- handje geraspte kaas
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- handje verse peterselie, gesnipperd
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de courgette en snijd 'm in de lengte doormidden. Schep met een lepel het zaad er uit en hol 'm zo goed mogelijk uit. Leg ze in een ovenschaal.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui in 1-2 minuten. Voeg daarna de paprika toe en bak kort mee. Haal daarna de wok van het vuur.
- Roer de linzen, maïs, gerookte kipfilet en roomkaas door de ui en paprika. Breng alles op smaak met de kruiden. Hoeveel kruiden je gebruikt hangt een beetje af van je eigen smaak: gewoon even proeven & zo nodig meer kruiden toevoegen!
- Verdeel het linzenmengsel over de twee uitgeholde courgettes. Strooi de geraspte kaas en Parmezaanse kaas er over heen.
- Schuif de courgettes in de oven en bak ze in 30 minuten gaar.
- Serveer met wat verse peterselie er over.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties