Van alleen al de geur van deze Indische aardappel-gehaktschotel worden wij al blij :-) Er zit namelijk een tomatensaus met ketjap & pindakaas door. En dat ruikt zó lekker! Het proeft ook uitstekend, trouwens. Maar dat moet je zelf maar eens proberen!
Ik houd zelf wel van een milde saus. Dus in de ovenschotel voor mij - die zónder gehakt - had ik er geen sambal bij gedaan. Maar als je van een beetje pit er in houdt, mix er dan vooral wat sambal door heen.
Eten jullie trouwens wel eens seroendeng? Dat is een mengsel van kokos, kruiden en pinda's. Ik houd niet echt van kokos, maar dit vind ik zelf wel erg lekker. Het past prima bij deze schotel, maar je kunt het ook over een rijstgerecht strooien. Lekker bij de nasi of babi ketjap.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram half-om-half gehakt
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 gele paprika, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 400 gram tomatenblokjes (1 blikje)
- 2 flinke eetlepels pindakaas met stukjes noot (gewone kan ook hoor)
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper, zout
- evt. sambal
- 350 gram aardappelschijfjes
- 25 gram seroendeng
- 1 eetlepel olijfolie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok en bak het gehakt rul. Doe de groente bij het gehakt en roerbak 4-5 minuten mee.
- Meng de tomatenblokjes, ketjap en pindakaas door het gehakt en de groente. Breng op smaak met wat peper, zout en evt. wat sambal als je van pittig houdt.
- Schep het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes er over.
- Meng de seroendeng met de olijfolie. Verdeel dit over de aardappelschijfjes.
- Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties