Mexicaanse gevulde pastaschelpen

Gepubliceerd op 28 juni 2017 om 16:00

Pasta op zijn Mexicaans! Ik vulde deze grote pastaschelpen met lekker pittige Mexicaans gekruide groenten, bonen en gehakt. Samen met een salsasaus maak je er een heerlijke ovenschotel van.


Eigenlijk wilde ik de pastaschelpen eerst vullen met spinazie, ricotta en kip (want dat is altijd lekker). En een Mexicaanse vulling is meer iets voor taco's en tortilla's. Maar juist omdat pasta & zo'n Mexicaans gehaktmengsel niet de meest bekende combi is, koos ik daar dus tóch voor. En dat was een goede keuze, want we vonden het erg lekker. Dit staat vaker op tafel!

Je moet er trouwens wel om denken dat de pastaschelpen goed in de saus zitten. Je kunt het beste een ovenschaal gebruikten die eigenlijk nét een beetje te klein is, zodat de pastaschelpen er goed klem in zitten en ze de saus omhoog drukken. Anders steken de schelpen teveel uit en worden ze knapperig in de oven. Maar je kunt natuurlijk ook extra saus gebruiken of er lekker veel kaas over strooien. 

O ja, ik gebruikte een standaard kruidenmix en een medium salsa saus. Je hebt deze sauzen en kruidenmixen in heel veel smaken, scherp en minder scherp. Dus kies gewoon uit wat je zelf het lekkerst vindt.  

Mexicaansegevuldepastaschelpen2342-1.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram ongekookte grote pastaschelpen
  • 400 gram gehakt
  • 1 pakje Tex Mex taco seasoning mix (van 35 gram)
  • 100 ml water
  • 280 gram maïs
  • 200 gram gekookte sperziebonen
  • 260 gram zwarte bonen
  • 800 gram Tex Mex salsa saus 
  • geraspte kaas
  • verse bieslook, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Kook de pastaschelpen in 6-8 minuten beetgaar. Giet af en laat de pastaschelpen uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het gehakt rul. Doe de mais, sperziebonen en zwarte bonen bij het gehakt en roerbak even mee.
  4. Meng de seasoning mix met 50 ml water en roer dit door het groenten-gehakt mengsel. Bak nog even door tot alles goed warm is. Zet daarna het vuur uit. 
  5. Doe de salsa saus op de bodem van een ovenschaal. Neem niet een te grote ovenschaal, de pastaschelpen moeten er goed klem in zitten, anders steken ze teveel boven de saus uit en krijg je harde randjes aan de pasta.
  6. Vul de pastaschelpen één voor één met het gehakt-groentemengsel en leg ze daarna in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen.
  7. Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er daarna wat gesnipperde bieslook over. Serveer met wat ijsbergsla.


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.