Wat is het mooi weer! Een perfecte dag voor een lekkere zomerse salade. Dit is één van mijn favorieten: druivensalade met banaan, walnoten, rozijnen, ui & een zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Ik lunchte er mee, maar je kunt deze salade ook heel goed als bijgerecht bij het avondeten serveren.
Vinden jullie de combinatie honing & mosterd ook zo goed? Echt, dat kan bijna niet mis gaan. Ik heb maar één keer meegemaakt dat dat echt niet smaakte: jaren geleden kochten wij een pot honing-mosterd pastasaus, van Honig of Knorr. Dat was dus echt géén combinatie. Wat was dat smerig! En blijkbaar waren we niet de enigen die daar zo over dachten, want de saus is al heel lang niet meer te koop. :-)
Maar een honing-mosterddressing bij de sla, dát smaakt dus wel heel erg goed. Je hebt 'm zo gemaakt. Wat fruit en noten er bij en je hebt een super lekkere lunch of bijgerecht. Deze salade smaakt ook heel erg goed bij gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 75 gram bladsla melange
- 200 gram blauwe druiven, door de helft
- 1 banaan, in plakjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- handje rozijnen
- handje walnoten, in stukjes
Voor de dressing:
- 1/2 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel water
En zo maak je het
- Doe de slamelange in een grote schaal.
- Verdeel de druiven, banaan, ui, rozijnen en walnoten over de salade.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de dressing over de salade.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties