Bloemkool-kerrie schotel

Gepubliceerd op 23 augustus 2017 om 16:00

Bloemkool met aardappeltjes & kerriesaus uit de oven! Over deze maaltijd heb ik eigenlijk niet zo lang nagedacht, ik heb gewoon zo maar wat ingrediënten gemixt & in een ovenschaal gedaan. Dat pakte heel goed uit, want dit was erg lekker!


Soms smaken de eenvoudigste gerechten het beste, hè? Niet voor niets staat bijvoorbeeld deze super simpele ovenschotel met groente & gehakt met regelmaat bij ons op tafel. Lekker Hollands, snel klaar en altijd goed.

Niet dat mijn 'simpele experimenten' altijd goed uitpakken overigens - soms smaakt het gewoon nergens naar. Maar deze ovenschotel met bloemkool & kerrie was gelukkig wel een succes. Ik maakte 'm trouwens voor mezelf, en dus zit er geen vlees door heen. Maar dat kan er natuurlijk prima bij: bijvoorbeeld wat rul gebakken gekruid gehakt, hamreepjes of gerookte kipfilet. En banaan smaakt er ook prima bij, dat kun je ook altijd nog toevoegen!

Bloemkoolkerrieschotel2212-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram aardappelschijfjes of -partjes (uit de koeling of uit de diepvries)
  • 200 gram bloemkool (voorgekookt of uit de vriezer)
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • handje rozijnen
  • 100 ml tuinkruidenbouillon
  • 60 gram roomkaas naturel light
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel maizena
  • scheutje koud water
  • handje gesnipperde peterselie


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de aardappel, bloemkool, paprika en rozijnen door elkaar en schep het in een ovenschaal. 
  3. Roer de bouillon, roomkaas en kerriepoeder in een pannetje door elkaar en breng het aan de kook.
  4. Meng de maïzena met een beetje koud water en roer dit door de kerriesaus. Haal de pan van het vuur zodra de saus indikt (dat gaat heel snel, dus blijf er bij staan). Schep de saus over de ovenschaal. 
  5. Zet de ovenschotel in de oven en bak 't in 30 minuten gaar. Strooi er voor het serveren een beetje peterselie en nog wat rozijnen over heen. Lekker met een beetje sla er bij.


Meer foto's (en het recept) vind je hier

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.