Turks brood is lekker! Dit brood belegde ik met roomkaas, zalm, rucola & bieslook. Ik zette 'm tijdens het verjaardagsfeest van onze oudste op tafel & de schaal was zomaar leeg.
Wij vinden Turks brood erg lekker bij de soep, of bij de borrelhapjes. Maar ik vind het ook echt een super handig brood om klaar te maken als je veel gasten hebt tijdens de lunch. Zo'n groot Turks brood heb je zomaar gesmeerd & belegd. En daarna hoef je het alleen nog maar in punten te snijden! Dan heb je zomaar acht broodjes in één keer klaar. Iedereen vind het lekker & het staat ook nog heel leuk & luxe op tafel, al die broodpunten met een prikker er in. Super handig!
Nog meer Turks brood: met pesto & rosbief.
Ingrediënten voor 8 punten
- 1 Turks brood (om zelf af te bakken)
- 6-8 eetlepels roomkaas naturel light
- 150 gram gerookte zalm
- handje rucola
- handje verse bieslook
En zo maak je 't
- Bak het brood af zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd het brood doormidden (zodat je een boven- en onderkant hebt).
- Smeer de roomkaas op de onderste helft. Leg daar de zalm op.
- Verdeel de rucola & bieslook er over. Leg daarna de bovenkant van het brood er op.
- Snijd het brood in 8 punten. Steek in elke punt een prikkertje.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties