De lekkerste M&M is de groene. En dan de blauwe! Ik houd sowieso van M&M's, want ze zijn zo vrolijk met al die frisse kleurtjes. En dus ben ik ook gek op koekjes met M&M's. Ik maakte deze koekjes met havermout.
En dus zijn het ook best heel erg gezonde koekjes, vinden jullie ook niet? De mannen thuis weten er ook wel raad mee trouwens. Snap ik ook wel. Koekjes met knapperige randjes & een beetje zacht van binnen... en M&M's. Ik bedoel maar. Ik neem er gewoon lekker nog eentje! :-)
Ingrediënten voor 30 koekjes
- 115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 2 theelepels vanille-extract
- 140 gram havermout
- 125 gram bloem
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 160 gram chocolade M&M's + een handje extra
En zo maak je ze
- Mix de boter en suiker door elkaar. Mix daarna het ei en vanille-extract er door.
- Meng in een andere kom de havermout, bloem, kaneel, zuiveringszout en zout.
- Voeg de natte ingrediënten toe en mix op lage snelheid tot een glad beslag. Spatel daarna met een lepel de M&M's door het beslag.
- Laat het deeg tenminste 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol kleine balletjes (ongeveer zo groot als een bakker) van het deeg en leg ze op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, ze lopen uit tijdens het bakken. Ik kon net 15 balletjes tegelijk kwijt op mijn bakplaat, dus de kans is groot dat jij de koekjes ook in 2 of 3 sessies moet bakken.
- Druk een paar extra M&M's in de bovenkant van de koekjes.
- Bak de koekjes in 12 minuten gaar in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen op de bakplaat; ze zijn dan nog zacht, maar worden later harder. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties