Deze yoghurtcake heeft niet alleen kiwi's op de bovenkant, ze zitten ook door het beslag! En daar wordt deze cake lekker fris van. De zoetzure limoenglazuur past daar perfect bij.
Je ziet het bijna niet, dat er kiwi's in de cake zitten. Maar er zitten toch echt drie gele kiwi's door het beslag. Ik sneed ze in hele kleine stukjes & mixte het beslag vervolgens net zolang totdat je de kiwi bijna niet meer zag. Je kunt natuurlijk ook stukjes kiwi meebakken, maar ik wilde dit keer een gladde cake.
En het lekkerste van deze cake... stiekem vind ik dat dat de limoenglazuur is, haha! Die past zo super goed bij de verse kiwi's en de frisse cake. Echt niet weglaten, dus! :-)
Ingrediënten voor 1 cake
- 150 gram magere yoghurt
- 235 gram kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 0,5 theelepel vanille-extract
- 120 ml zonnebloemolie
- 3 gele kiwi's, geschild & in hele kleine stukjes
- 350 gram bloem
- 2,5 theelepel bakpoeder, gezeefd
- 0,5 theelepel zout
- geraspte schil van 1 limoen
Voor de topping:
- 160 gram poedersuiker
- 3 eetlepels limoensap
- 1 groene kiwi, geschild & in plakjes
- 1 gele kiwi, geschild & in plakjes
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik van 12x26 cm met bakpapier, of vet 'm goed in.
- Mix de yoghurt, suiker, eieren, vanille-extract & zonnebloemolie door elkaar. Voeg de kiwi toe & mix nog een minuutje.
- Roer in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en limoenrasp door elkaar. Voeg dit daarna al mixend toe aan het vloeibare mengsel. Mix tot je een egaal beslag hebt waar bijna geen zichtbare stukjes kiwi meer in zitten.
- Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake in 75-80 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Houd de kleur van de cake tijdens het bakken goed in de gaten; ik deed na 60 minuten een velletje aluminiumfolie over de cake om te voorkomen dat hij aan de bovenkant te donker zou worden.
- Laat de cake in het cakeblik afkoelen.
- Als de cake is afgekoeld, haal je hem uit het blik. Zet de cake op een langwerpige schaal of langwerpige snijplank.
- Roer de poedersuiker en het limoensap door elkaar tot een glad glazuur zonder klontjes. Strijk dit over de bovenkant van de cake. Laat het glazuur bij kamertemperatuur uitharden.
- Leg voordat je de cake serveert de schijfjes kiwi bovenop de cake. Ik legde de groene & gele plakjes er om & om op.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties