Ben je op zoek naar een alternatief voor mini taartbodems die vooral van bloem, boter & suiker zijn gemaakt? Probeer dan eens deze bodems met kokos! Ze zijn zoet, knapperig en er zit amper suiker in.
De taartbodems maakte ik van kokos, een beetje speltmeel, citroenrasp & agavesiroop. Misschien denk je als je het 'beslag' hebt gemaakt dat dat nooit een lekker knapperige taartbodem gaat worden, maar echt, dat komt helemaal goed! De bodempjes zijn - als ze eenmaal zijn afgekoeld - heerlijk knapperig en zoet genoeg, ook al gebruik je amper suiker.
En dan hoef je ze alleen nog maar te vullen! Bijvoorbeeld met slagroom, kwark, room of crème & chocolade of vers fruit. Je moet de bodems pas vullen vlak voordat je ze serveert, want ze worden best snel zacht als je er een vrij natte vulling (zoals yoghurt of kwark) in doet. Bij een stevige crème valt dat denk ik wel mee, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik vulde ze zelf met yoghurt & kiwi. Lekker!
Ingrediënten voor 4 taartjes
- 75 gram geraspte kokos
- 90 ml zonnebloemolie
- 15 gram speltmeel
- 1,5 eetlepel agavesiroop
- 1 eetlepel Dr. Oetker citroenrasp
- snuf zout
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet vier mini quichevormpjes in met bakspray of met een beetje zonnebloemolie.
- Mix de ingrediënten voor de bodem door elkaar. Verdeel het mengsel over de vier quichevormpjes en druk het met je vingers gelijkmatig verdeeld over de bodem en de rand van de vorm.
- Bak de bodems in 10 minuten gaar in de oven. Laat de bodems daarna in de vormpjes helemaal afkoelen. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog zacht, maar tijdens het afkoelen worden ze stevig & knapperig.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties