De man hier in huis was erg blij: want er stond pasta met vis op tafel! :-) Ik maakte namelijk een ovenschotel met mie, tonijn & doperwten. Super makkelijk om te maken én ook nog gezond!
Ik kan eigenlijk nooit té vaak vis op tafel zetten bij ons thuis; Jan Albert is er gek op & ook onze jongste eet het graag - vooral gerookte zalm. Maar tonijn gaat er ook wel in, en dat is ook een lekker makkelijke vissoort voor in een ovenschotel. Als je 'm gewoon uit een blikje haalt in elk geval :-)
Eigenlijk was deze ovenschotel toen ik 'm voor het eerst maakte trouwens een resultaat van koken met allemaal restjes, waar ik niet al te hoge verwachtingen van had. Maar het viel in de smaak & dus heeft 'ie daarna al veel vaker op tafel gestaan!
Ingrediënten voor 2 personen
- 140 gram ongekookte mie nestjes (dit zijn ongeveer 4 nestjes van 'gewone' mie)
- 140 gram tonijn uit een blikje, uitgelekt (druk zo nodig het vocht er met een lepel uit)
- 1 rode paprika, in stukjes
- 100 gram doperwten, uit de diepvries of uit een blikje/potje
- 280-300 gram tomato frito (tomatensaus)
- 60 gram witte kaasblokjes (zoals feta).
- handje verse peterselie, gesnipperd
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de mie nestjes gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze daarna af.
- Meng de tonijn, paprika, doperwten en 2/3 van de tomato frito door de mie. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de rest van de tomato frito er over, zodat de mie zo goed mogelijk bedekt is. Verkruimel de kaasblokjes over de schotel.
- Zet de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Strooi er nog wat verse peterselie over.
Meer foto's en het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties