Lekker PITTIG! Als je niet van pepers houdt, dan is deze rijstschotel niks voor jou :-) Hij is lekker pikant met gekruide kip, tomaatjes, ui, courgette, broccoli en een kokos-currysaus.
De jongens vonden de rijst, broccoli & kip lekker, maar de saus was wat hen betreft wat té gepeperd. Gelukkig was er ook nog kroepoek bij, dus we hebben ze niet horen klagen... :-)
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram ongekookte rijst
- 4 stukken kipfilet, in stukjes gesneden
- 1 pakje kruidenpasta Rode Curry à 95 gram
- 1 blik kokosmelk van 400 ml
- 1 courgette, in stukjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 rode peper, in stukjes
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3-4 lente-uien, in kleine stukjes
En zo maak je het
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng de kruidenpasta, kokosmelk en kip door elkaar. Laat 10-15 minuten staan. Schep de kipfilet daarna uit de saus; bewaar de saus wel!
- Kook de broccoli in 7-10 minuten beetgaar.
- Verhit ondertussen wat olie of boter in een wok. Bak de ui en peper 1-2 minuten. Voeg daarna de kip mee en wok totdat de kip gaar is.
- Voeg dan de courgette en tomaat toe en roerbak kort mee. Roer tot slot de rest van de saus er door en bak nog een aantal minuten totdat alles goed heet is.
- Serveer de rijst met de kip, saus & groenten en de broccoli. Strooi de lente-ui er over heen. Lekker met kroepoek er bij!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties