Thuis maak ik regelmatig vis klaar in de oven, maar dat kan net zo goed op de camping. Dit zalmpakketje met groente maakte ik in de skottelbraai. Lekker simpel & snel klaar!
Ik serveerde er penne met tomatensaus bij, maar gebakken aardappeltjes passen er denk ik ook prima bij. En als je geen extra pan vies wilt maken, kun je ook verse voorgegaarde krieltjes meebakken in het pakketje!
Ingrediënten voor 2 personen
- groot vel aluminiumfolie
- 2 stukken zalmfilet
- scheutje zonnebloemolie
- peper
- zout
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 courgette, in stukjes
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 1 grote tomaat, in stukjes
- basilicum (gedroogde)
- peterselie (gedroogde)
En zo maak je 't
- Zet de skottelbraai aan met de deksel er op, en verwarm hem voor op 200 graden.
- Leg de twee stukken zalmfilet in het midden van het vel aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat zonnebloemolie en bestrooi ze daarna met peper en zout.
- Meng de ui, courgette, paprika en tomaat met wat peper, zout, basilicum en peterselie. Ik deed dat gewoon zo uit de losse pols, ik gebruik geen maatlepels op vakantie :-) Verdeel de groenten over de zalm.
- Vouw het pakketje goed dicht en leg het in de skottelbraai. Ik legde het pakje in een laag pannetje, want dan kon ik het makkelijk verplaatsen. Doe de deksel op de skottelbraai en laat de zalm met groenten in 20-25 minuten gaar worden.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties