Hoe meer kruiden, hoe beter! Deze krieltjes met sperziebonen, spekjes & kaas uit de oven smaken in elk geval heel erg lekker, met al die kruiden.
Dit recept is eigenlijk heel eenvoudig; je hebt het zomaar klaar. De krieltjes hoef je niet eens te schillen (scheelt weer). En ook de spekjes hoef je niet eerst te bakken, ze kunnen zo mee in de oven. Het belangrijkste ingrediënt is de kurkuma: met maar een klein snufje van dit kruid krijgen de aardappeltjes een mooie gele kleur en extra veel smaak. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram minikrieltjes, gewassen en in blokjes gesneden (met de schil er nog om)
- 400 gram sperziebonen
- 100 gram spekreepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel kristalsuiker
- flinke snuf knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel kurkuma
- flinke snuf gemalen komijn
- geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af.
- Meng alle kruiden door elkaar.
- Meng de krieltjes met de olijfolie, spekjes, 2/3 van de kruiden en een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas.
- Doe de krieltjes in een grote ovenschaal en zet ze 25 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de sperziebonen met de resterende 1/3 van de kruiden.
- Haal na 25 minuten de aardappeltjes uit de oven en meng de gekruide sperziebonen er door heen. Strooi lekker veel Parmezaanse kaas over de schotel en schuif hem nog eens 20-25 minuten in de oven. Lekker met wat sla er bij!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties