Broodje komijnekaas & jam

Gepubliceerd op 5 oktober 2017 om 16:00

Vandaag was een hele drukke dag! Ik zat al om 06.30 uur in de auto, want ik had een training in Bilthoven. En er was ook geen tijd voor een uitgebreide lunch (lees: in de auto snel wat opeten). Dus denk ik nog maar even terug aan zondag: toen at ik deze twee broodjes met bramenjam & komijnekaas.


Ik had nog allemaal restjes in de koelkast liggen: een beetje zelfgemaakte jam, een paar plakjes komijnekaas, een restje feta, wat walnoten en een handje rucola. Samen werden dat deze twee lekkere broodjes. Restjes moet je gewoon nooit weggooien, je kunt er altijd nog een lekkere lunch mee maken! 

Op zoek naar meer inspiratie voor de lunch? Kijk dan ook even op deze pagina met nog veel meer lunchgerechten! 

Broodjejam-komijnekaas152-1.jpg

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 lekkere broodjes (bijv. zelfgebakken volkorenbrood)
  • beetje boter of halvarine
  • bramen-aardbeienjam
  • 2 plakken komijnekaas, in reepjes
  • handje feta
  • handje verse rucola
  • handje walnoten


En zo maak je ze

  1. Besmeer de broodjes met wat boter. Smeer er daarna een dikke laag jam over heen. Leg daarop de repen komijnekaas.
  2. Leg op beide broodjes wat rucola. Verkruimel de feta er over en strooi er tot slot een handje walnoten over. 


Meer foto's (en het 'recept') vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.