Een pizza calzone is eigenlijk een gewone pizza: alleen klap je een calzone dubbel, en zit de vulling in het deeg in plaats van er bovenop. Ik maakte een pizza calzone met tomaat & tonijn, maar je kunt er natuurlijk alles in doen wat je maar lekker vindt.
Vul 'm bijvoorbeeld met tomatensaus, spinazie, champignons & feta. Of wat dacht je van ham, kaas, tomaat, paprika en ananas! Wat is jouw favoriete pizzabeleg? En eet jij stiekem ook eigenlijk altijd precies dezelfde pizza? :-)
Voor het deeg gebruikte ik het deegrecept waarmee als ik ook een gewone pizza maak. Dat is niet heel veel werk; het is zomaar klaar. Heb je daar geen tijd voor? Dan kun je ook een pak kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken (dat ligt in het koelvak in de supermarkt). Maar zelf maken is wél veel lekkerder!
Ingrediënten voor 2 pizza’s
- 1 recept voor pizzadeeg
- 1 blikje tonijn (185 gram)
- ½ rode paprika, in stukjes
- 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 bosui, in stukjes
- 200 gram tomatenblokjes (½ blik)
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 3-4 theelepels sambal (naar smaak)
- olijfolie
En zo maak je ze
- Maak het pizzadeeg klaar zoals beschreven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in tweeën en maak van elke deegbal een ronde lap.
- Meng in een kom de tonijn, paprika, bosui, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder & sambal door elkaar. Als je niet zo van sambal houdt, kun je het ook weglaten (of er ietsje minder doorheen doen).
- Doe op tonijnvulling op de beide deegcirkels: beleg één helft van de cirkel met de vulling, en laat een randje vrij.
- Klap de onbedekte helft van de deegcirkel over de met tonijnvulling belegde helft heen. Druk de randen goed op elkaar met een vork.
- Bestrijk de beide pizza’s met olijfolie.
- Schuif de pizza’s in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties