Onze jongens zijn gek op appelmoes. Bruine bonen & kapucijners kunnen ze beslist niet zónder eten! En wij vinden het zelf ook nog steeds erg lekker. Deze appelmoes maakte ik met appeltjes uit de tuin. Lekker!
Voor deze moes gebruikte ik suiker: daar wordt 't niet alleen lekker zoet van (precies zoals de jongens het 't lekkerst vinden), maar het zorgt er ook voor dat je 't heel lang kunt bewaren. Tenminste, als je de appelmoes inmaakt. Gelukkig is dat laatste een heel simpel klusje! Wil je liever suikervrije appelmoes? Dat kan ook: hier vind je een recept daarvoor.
Ingrediënten
- 1 kilo appels, geschild, zonder klokhuis & in stukjes (bijvoorbeeld Goudreinet of Elstar)
- 100 ml water
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram suiker
En zo maak je 't
- Doe de appelstukjes samen met het water, kaneel en suiker in een pan. Laat het op een niet te hoog vuur 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Zo nu & dan even omroeren.
- Als de appels helemaal zacht zijn, zet je het vuur uit. Stamp de appels tot moes. Als je appel compote wilt, laat je er wat grotere stukken appel in zitten. Als je liever gladde appelmoes wilt, pureer de appels dan met een staafmixer tot moes.
- Als je alle appelmoes niet meteen binnen een paar dagen wilt opeten, kun je 'm heel makkelijk wecken. Schep de nog hete appelmoes dan in schone weckpotten, doe de deksel er stevig op & zet de potten op de kop. Daardoor trekken ze zichzelf vacuüm & kun je de moes nog heel lang bewaren.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties