Havermout pannenkoeken

Gepubliceerd op 3 november 2017 om 16:00

Wij gaan vanavond uit eten! Mijn ouders hebben ons namelijk uitgenodigd voor een diner bij hen thuis: gezellig een avondje met zijn vieren. En de jongens blijven gewoon thuis, met de oppas. Ik bakte voor hen een grote stapel havermout pannenkoeken.


"Wat wil je eten?" vroeg ik Anna, die vanavond op onze jongens past. Pannenkoeken dus! En groot gelijk heeft ze, want je kunt maar beter iets op tafel zetten wat de jongens sowieso graag eten. Heb je ook geen gedoe aan tafel.

Ik heb geen idee wat wij gaan eten trouwens. Maar dat maakt ook niet zoveel uit; het wordt vast een leuke avond. En daar gaat het om! :-)

Havermoutpannenkoeken259-1.jpg

Ingrediënten voor ca. 20 pannenkoeken

  • 220 gram havermoutmeel - dat kun je zo kopen in de supermarkt, maar je kunt ook gewone havermout in een koffiemolen tot meel malen; net zo lekker & veel goedkoper! 
  • 280 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
  • 2 theelepels zout
  • 1 liter halfvolle of magere melk
  • 4 middelgrote eieren

En zo maak je ze

  1. Mix het havermoutmeel, de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. 
  2. Meng de melk er door heen. Voeg tot slot de eieren toe en mix tot een glad beslag. 
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.