Ketjap spätzle

Gepubliceerd op 14 november 2017 om 16:00

Bij spätzle denk ik altijd aan Zwitserland! Daar at ik 't voor het eerst, nu alweer twee jaar geleden (kunnen we weer terug?). En sindsdien staat het thuis ook regelmatig op tafel, maar dan geef ik er vaak mijn eigen draai aan. Vandaag maakte ik 't met ketjap & varkensvlees. Ook lekker!


Spätzle wordt veel in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk gegeten. Je maakt 't van bloem, water, zout & eieren en het heeft wel wat van pasta of noodles. Het wordt vaak klaargemaakt met room, kaas & spekjes. Als je geen spätzle hebt, kun je dat in dit recept prima vervangen door gewone pasta, of rijst. 

Ketjapspatzle2582-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram varkensvlees blokjes
  • 25 gram ketjap marinade (uit een fles)
  • 1/2 courgette, in stukjes
  • 4-6 augurken, in stukjes
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 250 gram spätzle (hier lees je hoe je dat zelf maakt)
  • scheut ketjap manis
  • 4 lente-uitjes, in stukjes
  • handje seroendeng
  • kroepoek


En zo maak je het

  1. Doe het varkensvlees met de ketjap marinade in een schaaltje. Schep goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het vlees goudbruin.
  3. Voeg dan de spätzle toe en roerbak kort mee.
  4. Doe tot slot de courgette, zilveruitjes en augurken er bij en roerbak tot alles warm en gaar is. Voeg tijdens het bakken een flinke scheut ketjap manis toe.
  5. Strooi de lente-ui en een handje seroendeng er over heen. Lekker met kroepoek er bij!

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.