Dit is echt by far de lekkerste bloemkool die ik ooit heb gegeten. En zo simpel om te maken, deze geroosterde bloemkool met banaan, rozijnen & een zoete honing-yoghurtsaus!
De bloemkool hoef je niet voor te koken; die kan gewoon ongekookt met wat olie & kruiden de oven in. En de saus hoef je ook niet op te warmen: die giet je koud over de ovenschotel, en die wordt vanzelf warm door de dampend hete bloemkool. Super handig, en zo lekker. Dit is een blijvertje!
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 1 ongekookte verse bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- snuf zout
Voor de saus:
- 60 ml magere yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel kurkuma
- snuf zout
En verder:
- 1 banaan, in stukjes
- handje gele rozijnen
- handje verse gesnipperde peterselie
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Hussel de bloemkoolroosjes, olijfolie, kerriepoeder en zout door elkaar. Doe dit in een ovenschaal en rooster de bloemkool in 25-30 minuten gaar.
- Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
- Haal de ovenschaal uit de oven & strooi de banaan over de hete bloemkool. Giet daarna meteen de (koude) saus er over.
- Strooi tot slot de gele rozijnen en gesnipperde peterselie er over.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties