Ontbijttaartje met yoghurt & cannellini bodem

Gepubliceerd op 14 maart 2018 om 16:00

Deze taart is zó gezond dat je er prima mee kunt ontbijten! De vulling is gemaakt van magere yoghurt en een beetje aardbeienjam, en de bodem maakte ik van cannellini bonen!


Zo'n bodem, dat móest ik natuurlijk eens een keer proberen. En het lukt echt: je kunt prima een bodem bakken met bonen. Dat is toch grappig, vinden jullie ook niet? De smaak is wel echt totaal anders dan een bodem met koekjes & boter: je proeft de bonen er zeker in terug. Daar moet je natuurlijk wel van houden, het is even wennen. Maar dan heb je wél een super gezond taartje! :-)

Ontbijttaartjemetyoghurt16-1.jpg 

Ingrediënten voor 1 klein taartje (8 punten)

Voor de bodem:

  • 250 gram cannellini bonen, uitgelekt
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 2 theelepels suiker

Voor de vulling:

  • 500 gram magere yoghurt
  • 200 ml water
  • 8 blaadjes gelatine
  • 75 gram aardbeienjam

En verder:

  • Vers fruit
  • muesli of havermout

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier over de bodem van een kleine springvorm van 17 cm doorsnede en klem daarna de rand er om heen. 
  2. Doe de bonen, eiwitten, bakpoeder & suiker in een kom. Maak er met een staafmixer een gladde massa van. In de blender kan natuurlijk ook. 
  3. Schep het mengsel in de springvorm. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de springvorm uit de oven en laat de bodem in de vorm afkoelen. 
  4. Vul twee bakjes met water. Leg in elk bakje 4 vellen gelatine 5-10 minuten te weken. 
  5. Neem twee grote mengkommen. Doe in elke kom 250 gram yoghurt. Roer door één kom de 75 gram aardbeienjam. 
  6. Zet twee pannetjes met elk 100 ml water op het vuur. Verwarm tot het heet is (het hoeft niet te koken). Knijp de velletjes gelatine uit en roer door elk pannetje met warm water 4 velletjes gelatine, tot ze helemaal zijn opgelost.
  7. Giet het ene pannetje leeg in de kom met yoghurt, en het andere pannetje in de kom met yoghurt en jam. Roer de inhoud van beide kommen goed door elkaar.  
  8. Giet of schep om en om de yoghurt en de jam-yoghurt in de springvorm, zodat het er verdeeld in komt. Zet de springvorm daarna in de koelkast en laat de taart in een paar uur opstijven. 
  9. Serveer met bijvoorbeeld vers fruit en wat muesli of havermout er op. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.