Dat is leuk: ben ik zomaar genomineerd voor de Liebster Award door Con van Con-serveert! :-) Met die Award zet je een blogger in het zonnetje & stel je hem of haar ook een paar vragen. Leer je elkaar meteen een beetje beter kennen. Con stelde mij 11 vragen, dus als je het antwoord daarop wilt weten dan moet je even verder lezen!
Op Con-serveert plaatst Con allemaal heerlijke koolhydraatarme recepten. Niet alleen maaltijden, maar bijvoorbeeld ook deze lekkere chocolade pindakaas koekjes! Yum. Bijzonder om door jou te worden genomineerd, Con! <3
Bij de Liebster Award horen elf vragen die Con voor mij heeft bedacht. En op mijn beurt mag ik ook weer 5 blogs nomineren, die ik vragen mag stellen. Ik ga eerst Con's vragen beantwoorden, en dan zal ik een keuze maken welke blogs ik graag in het zonnetje wil zetten!
Elf vragen aan Syts
- Wie is de persoon achter jouw blog?
Ik ben Sytske, woon in het Friese Leeuwarden en ben 36 jaar oud. Ik eet zelf geen vlees en vis, maar ik heb een man en drie jongens die daar gék op zijn. Dus ik maak het wel elke dag klaar - volgens mij zijn er niet zoveel vegetariërs die dat doen, haha! Vroeger lustte ik echt niks, vraag mijn ouders maar. Gelukkig is dat behoorlijk veranderd... ? - Waarom ben je begonnen met bloggen?
Bakken heb ik altijd al leuk gevonden, en regelmatig plaatste ik een foto van door mij gebakken taarten, koekjes en broden op Facebook. Heel vaak kreeg ik dan als reactie: "Je moet een website maken en daar je recepten op plaatsen!" Toen de zoveelste dat tegen mij zei, dacht ik: 'waarom niet?' Dus dezelfde avond ben ik gestart met mijn blog en heb ik de eerste recepten geplaatst. Als ik het niet leuk zou vinden, of niemand zou de site bezoeken, kon ik er immers zo weer mee stoppen. Inmiddels zijn we drie jaar verder! - Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
Tsja, die heb ik net zo snel bedacht als dat ik besloot om een blog te beginnen. Eigenlijk heb ik er niet echt over nagedacht, de site moest gewoon een naam hebben. Achteraf gezien had ik liever een andere naam gekozen. Ik heb de mensen om me heen een paar jaar geleden nog gevraagd of ik de naam toch maar moest veranderen, maar ze vonden allemaal dat ik het zo moest laten. Dus het is het Keukentje van Syts gebleven. - Wat zou je zijn geworden als je geen foodblogger was?
Hetzelfde als ik nu ben: communicatieadviseur. 32 uur per week werk ik bij Veiligheidsregio Fryslân als risico- en crisiscommunicatieadviseur. Echt superleuk werk, past helemaal bij mij. Bloggen doe ik er als hobby naast, daar krijg ik niks voor betaald. - Wat vind je echt absoluut helemaal niet te eten?
Draadjesvlees. Brrr. - Welke muziek / welk lied raakt altijd een gevoelige snaar bij jou?
'It is Well' van Kristene DiMarco.
En dit lied raakt geen gevoelige snaar, maar vind ik wel een geweldig nummer: 'Feel invincible' van Skillet. Liefst zo hard mogelijk draaien! - Met welk ontbijt start jij je dag?
Heel standaard: magere yoghurt met cornflakes. En een kopje thee. - Voor welk gerecht kunnen ze je ’s nachts wakker maken?
Ik ben niet zo'n ster in slapen, dus áls ik slaap, laat mij dan maar liggen... - Wat is jouw lievelingskookboek?
Oei, dat is een moeilijke vraag. Ik volg namelijk nooit een recept uit een boek, ik doe er alleen inspiratie in op. En dan maak ik vervolgens iets totaal anders. Mijn broodbakboeken zijn favoriet, daar kan ik uren in 'lezen'. Als ik daar echt uit moet kiezen: Bakken met Paul Hollywood. - Chocolade of pindakaas?
Chocolade! En pindakaas. Ik wil gewoon allebei. In deze pindakaas chocolade koekjes. :-) - Waar word jij gewoon erg blij van?
Voorjaar. Hardlopen. En dat moment dat ik de voordeur achter me dicht trek, in de auto stap & samen met mijn mannen op vakantie ga. Heerlijk.
En ik nomineer...
... vier foodblogs en één andere blog. Hier komen ze:
- Baksels.net van Mannin - zij kan heerlijk bakken en geeft hele leuke workshops.
- Bake & Bite van Marianne - zij woont in Nieuw Zeeland en bakt daar prachtig & heerlijk Nederlands gebak.
- mariekegroen van Marieke - docent en coach in het praktijkonderwijs. Schrijft super humoristisch over haar belevenissen op haar werk en thuis. Moet ik altijd even lezen!
- Lekkers van Judith van Judith - een ambachtelijk bakster van heerlijk brood & gebak.
- De keuken van Ursie van Ursie - zij houdt net als ik van simpele, lekkere gerechten. En ze schrijft er altijd met zoveel liefde en enthousiasme over!
Mijn 10 vragen aan jullie:
- Wie is de persoon achter jouw blog?
- Wat is met stip je favoriete gebak?
- En welk gerecht hoef je jou echt niet voor te schotelen?
- Wat is je lievelingsboek?
- Als je één ding in je leven over zou mogen doen... wat zou dat dan zijn?
- Waar zou je nog graag eens naar toe willen reizen?
- Als geld geen rol speelt... wat zou je dan het liefste willen gaan doen?
- Waar zou je echt niet zonder kunnen?
- Wat is de leukste verrassing die je ooit hebt gekregen?
- Waar word jij altijd erg blij van?
De regels voor de genomineerden zijn als volgt:
- Bedank degene die jou heeft genomineerd - mij dus :-)
- Post een link naar mijn blog in jouw bericht
- Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
- Beantwoord de vragen die je gesteld zijn
- Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
- Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
- Kopieer deze regels in je blogpost
Reactie plaatsen
Reacties
Wat leuk om je antwoorden op mijn vragen te lezen! Erg leuk om de mens achter de blog zo een beetje beter te leren kennen. Ik blijf je zeker volgen!
Groetjes, Con