Deze yoghurtbroodjes met rozijnen zijn zo lekker! Met zo'n lekker knapperig suikerlaagje met amandelschaafsel er bovenop. Dat viel vooral in de smaak bij onze jongens & onze nichtjes (die wilden ook wel even testen)!
Deze broodjes zitten een beetje tussen cake en brood in, maar het is het allebei nét niet. Het is meer beslag dan deeg, er zit geen gist in, maar ook geen boter. Een beetje zonnebloemolie, dat is alles - lang niet zo vet als een cake. Dus je kunt er met een gerust hart eentje opeten. Had ik al gezegd dat ze super lekker zijn? :-)
Ingrediënten voor 5-6 bollen
- 200 gram rozijnen
- 250 gram magere yoghurt
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 middelgrote eieren
- 250 gram bloem
- 16 gram bakpoeder, gezeefd
- 50 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- 1 theelepel zout
En verder:
- 6 papieren mini Panettone vormpjes van 7 cm doorsnede en 6 cm hoog (ik kocht ze online bij de Weekend Bakery)
- 1 eidooier (het eigeel)
- 2 eetlepels melk
- handje amandelschaafsel
- 2 eetlepels rietsuiker
En zo maak je ze
- Wel de rozijnen 20 minuten in heet water.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix in een kom de yoghurt, eieren en olie door elkaar.
- Roer in een andere kom de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar. Voeg dit al mixend toe aan het vloeibare mengsel. Spatel daarna de rozijnen er door heen.
- Verdeel het beslag over de papieren vormpjes (schep ze voor maximaal 2/3 vol, anders gaan ze overlopen).
- Bak de vormpjes 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna even uit de oven (pas op, heet!) en bestrijk elke bol met een beetje door elkaar geklutst eigeel en melk. Strooi er daarna wat amandelschaafsel en rietsuiker over heen.
- Bak de bollen daarna nog 15 minuten in de oven (nog steeds op 200 graden).
- Laat de bollen afkoelen op een rooster.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties
Is er soms een alternatief voor de vormpjes? Zou ik het gewoon in een cakevorm kunnen afbakken?
Alvast bedankt! :-)
Hallo Mieke! Je zou ze ook in cupcakevormpjes kunnen bakken (elk vormpje voor 2/3 vullen). Dan worden ze wel wat kleiner en waarschijnlijk hoeven ze ook minder lang in de oven. Tijdens het bakken goed in de gaten houden dus! :-) Groet, Sytske