Vandaag eten wij Indiaas! Ik maakte gister al deze pittige Bombay curry met rundvlees, zodat alle smaken er daarna goed in konden trekken. Vandaag hoefde ik 'm alleen nog maar op te warmen!
Er zijn heel veel verschillende soorten curry's: Indiase gerechten met een mix van diverse kruiden. Ik maakte de curry dus al een dag eerder, en manlief was nogal teleurgesteld dat we 'm niet meteen diezelfde avond al aten. Het rook namelijk zo lekker! Maar een dag later is de smaak nog veel beter, dus het is het wel waard om er een dagje op te wachten...
Ingrediënten voor 2 personen
- scheutje olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 groene peper, in stukjes
- 1/2 eetlepel verse geraspte gember
- 3/4 theelepel gemalen kurkuma
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 eetlepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 500 gram riblap, in stukjes
- 200 gram tomaten uit blik
- 1/2 theelepel zout
- 125 ml kokosmelk
- 150 gram zilvervliesrijst, ongekookt
- handje verse peterselie
En zo maak je 't
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok. Bak de uien tot ze glazig zijn.
- Doe de knoflook, groene peper, gember, kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder er bij en roerbak eventjes totdat alles warm is. Doe dan het vlees er bij en bak het al omscheppend op hoog vuur, totdat het vlees aan alle kanten met kruiden is bedekt.
- Voeg de tomaten en het zout toe. Doe een deksel op de wok en laat alles 1-1,5 uur sudderen, totdat het vlees zacht is.
- Kook ondertussen de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Doe dat pas als het vlees al eventjes staat te sudderen, want anders heb je straks koude rijst ;-)
- Roer de kokosmelk door het vleesmengsel en laat alles zonder deksel nog 5-10 minuten sudderen.
- Serveer de curry met de rijst. Strooi er nog wat verse peterselie over heen.
Tip: als je de curry 1-2 dagen van tevoren maakt en dan in de koelkast zet, trekken de smaken goed in en is 'ie nog lekkerder.
Reactie plaatsen
Reacties