Gekookte aardappels met prei hoeven ze hier thuis niet. Maar als ik er deze taart met spekjes en geitenkaas mee maak, dan lusten ze 't wel hoor!
Ik hoef er zelf (als vegetariër) natuurlijk geen spekjes doorheen, maar ook met alleen geitenkaas er op smaakt dit taartje heerlijk. En als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je die altijd vervangen door feta.
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 300 gram verse rösti (uit de diepvries kan ook, laat het dan eerst even ontdooien), of voorgekookte aardappels uit het koelvak of verse aardappelschijfjes uit het koelvak
- 200 gram prei, gesnipperd
- 150 gram spekreepjes (ongebakken)
- 2 middelgrote eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel tijm
- snuf peper
- snuf zout
- 75 gram zachte geitenkaas (of feta, als je niet van geitenkaas houdt).
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Als je geen verse rösti hebt maar verse aardappels of aardappelschijfjes: versnipper die met de keukenmachine tot rösti.
-
Meng de rösti met de prei, de spekreepjes, eieren, olijfolie en tijm. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout (niet te veel, want de spekjes maken de taart ook al vrij zout) en peper.
-
Doe het mengsel in een taartvorm van 18 cm doorsnede (ik leg er altijd een stuk bakpapier onder, dan krijg je de taart straks makkelijker uit de vorm). Druk de taart goed aan met de bolle kant van een lepel.
-
Strooi de geitenkaas over de taart.
-
Bak de taart in 40 minuten goudbruin.
Reactie plaatsen
Reacties
Ziet er goed uit en lijkt me eenvoudig te maken. Is hij koud ook lekker?
Hallo Marjon, ja, je kunt hem koud ook eten!
Groetjes, Sytske