Een pan vol Zweedse gehaktballen! Lekker om gewoon zó te eten, of bij een flink bord hete pasta. Er is saus genoeg!
Ik maakte de gehaktballen heel simpel in de oven klaar (20 kleine gehaktballen bak je ongeveer 15 minuten bij 200 graden). Kon ik ondertussen mooi beginnen met het maken van de saus!
Ingrediënten voor 3-4 personen
- 20 kleine gehaktballen
- 45 gram boter
- 35 gram bloem
- 450 ml groentebouillon
- 210 gram zure room
- 1 eetlepel Worcestershire sauce
- 1 eetlepel mosterd
- zout
- peper
- 1 eetlepel maïzena
- beetje verse peterselie
En zo maak je ze
- Maak de gehaktballen klaar (of gebruik kant-en-klare, dat kan ook). Zet de gehaktballen even aan de kant.
- Smelt de boter in een pannetje. Roer daarna de bloem er door en verwarm het al roerend tot je een lichtbruine massa hebt.
- Giet de bouillon er bij en roer de zure room er door. Mix daarna de Worcestershire sauce en mosterd er door. Verwarm de saus al roerend op laag vuur tot hij dikker wordt.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Als de saus nog wat te dun is, meng dan een eetlepel maïzena met wat koud water, en roer dat door de saus.
- Doe de gehaktballen bij de saus en laat de saus met ballen nog een paar minuten op het vuur staan, totdat ook de gehaktballen warm zijn. Niet vergeten om ondertussen te roeren. Strooi er tot slot een beetje verse peterselie over.
- Lekker bij een bord warme pasta!
Reactie plaatsen
Reacties