Gelukkig lag er nog één rol met Rolo's in onze voorraadkast. Precies genoeg om een stapel van deze lekker grote Rolo chocolate chip koeken te maken! En daar had ik nou juist zo'n zin in.
Deze knapperige koeken hebben - behalve allemaal kleinere brokken chocolade - in het midden een lekker dik stuk chocolade met karamel. Yum! Maar misschien kun je deze koeken maar beter niet maken, trouwens. Ze waren hier namelijk in 2 dagen op. Allemaal...
Ingrediënten voor 10 grote koeken
- 115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 65 gram kristalsuiker
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 middelgroot ei
- 200 gram bloem
- 2/3 theelepel baking soda
- 1/3 theelepel zout
- 120 gram pure chocolade, in stukjes
- 10 rolo's (1 rol), minimaal 2 uur bevroren in de vriezer
En zo maak je ze
- Leg de Rolo's minstens 2 uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de boter, suiker, vanille aroma en het ei door elkaar. Mix daarna de bloem, baking soda en zout er door heen.
- Spatel de chocoladestukjes door het deeg.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes. Druk in elk bolletje een bevroren Rolo, en draai vervolgens elk balletje in je handen zodat de Rolo helemaal in het deeg verstopt zit.
- Leg de ballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de ballen zit, ze lopen erg uit!
- Bak de koeken in 18-20 minuten gaar. Laat ze een tijd op de bakplaat afkoelen; de koeken zijn dan nog erg zacht! Zodra de koeken wat harder zijn geworden kun je ze op een rek verder laten afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties