Vul een stuk kipfilet met kaas en pesto en het wordt een compleet ander stuk vlees. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes of pasta!
Ik wilde al heel lang een kipfilet vullen & dan bakken, maar ik stelde het steeds maar uit omdat het me zoveel werk leek. Dat viel reuze mee; eigenlijk ben je er een paar minuten mee klaar. En daarna hoeft het alleen nog maar in de oven. Best gemakkelijk, eigenlijk!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1,5 eetlepel amandelmeel
- 1,5 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- zwarte peper naar smaak
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de kipfilet in de lengte bijna helemaal door en klap hem daarna open. Leg de opengeklapte kipfilet in een ziplock zakje en doe de zak dicht. Sla de kipfilet met een deegroller zo plat en dun mogelijk. Haal de kip uit de zak en leg hem op een bord.
- Meng de pesto, zure room en kaas door elkaar. Smeer het pestomengsel op de kip.
- Rol de kipfilet voorzichtig op en zet 'm vast met een paar cocktailprikkers. Leg de kip daarna in een ovenschaal.
- Kluts het ei en bestrijk de kip hiermee.
- Meng de geraspte kaas, amandelmeel en wat peper door elkaar en strooi dit over de kipfilet.
- Bak de kip in de oven in ongeveer 30-35 minuten gaar en bruin.
Reactie plaatsen
Reacties