Spinazieschotel met kabeljauw & citroen-roomsaus

Gepubliceerd op 20 juni 2018 om 16:00

In deze spinazieschotel met rösti & kabeljauw zit een lekker citroen-roomsausje. Beetje geraspte kaas er over & dan kan het zó de oven in! Lekker makkelijk :-)

In plaats van kabeljauw kun je trouwens ook heel goed voor zalm kiezen. Dat is ook altijd een goede combi met spinazie. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 450 gram verse spinazie, fijn gehakt
  • peper
  • zout
  • 2 kabeljauwfilets, in repen gesneden
  • 150 ml kookroom light
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel verse gehakte peterselie
  • 400 gram rösti
  • handje geraspte kaas

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Doe daarna de spinazie er bij en bak nog 2-3 minuten mee. Breng het op smaak met wat peper en zout en schep alles in de ovenschaal.  
  3. Verdeel de repen kabeljauw over de spinazie.
  4. Meng de kookroom met de geraspte citroenschil en de peterselie. Giet dit over de kabeljauw en spinazie.
  5. Breng de rösti op smaak met peper en zout en verdeel het over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen. 
  6. Schuif de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Strooi er voor serveren nog een beetje gehakte verse peterselie over heen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.