In deze spinazieschotel met rösti & kabeljauw zit een lekker citroen-roomsausje. Beetje geraspte kaas er over & dan kan het zó de oven in! Lekker makkelijk :-)
In plaats van kabeljauw kun je trouwens ook heel goed voor zalm kiezen. Dat is ook altijd een goede combi met spinazie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 450 gram verse spinazie, fijn gehakt
- peper
- zout
- 2 kabeljauwfilets, in repen gesneden
- 150 ml kookroom light
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel verse gehakte peterselie
- 400 gram rösti
- handje geraspte kaas
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Doe daarna de spinazie er bij en bak nog 2-3 minuten mee. Breng het op smaak met wat peper en zout en schep alles in de ovenschaal.
- Verdeel de repen kabeljauw over de spinazie.
- Meng de kookroom met de geraspte citroenschil en de peterselie. Giet dit over de kabeljauw en spinazie.
- Breng de rösti op smaak met peper en zout en verdeel het over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen.
- Schuif de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Strooi er voor serveren nog een beetje gehakte verse peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties