Er zijn niet veel koekjes en gebakjes waar onze Wander van houdt, maar hij is gék op... brownies! En ook op M&M's, trouwens (die van chocolade dan in elk geval). Hij was er dus al heel snel over uit: op school wilde hij dáár op trakteren voor zijn verjaardag.
Ingrediënten voor ca. 40 stuks
- 120 gram ongezouten roomboter
- 250 gram pure chocolade, in blokjes
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram bloem
- 2 theelepels vanille-aroma
- 40 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
- snuf zout
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram chocolade M&M's
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed twee vierkante bakvormen van 20x20 cm met bakpapier.
- Smelt de boter, 250 gram chocolade, kristalsuiker en basterdsuiker in een pannetje. De suiker hoeft niet helemaal te zijn opgelost. Zet het pannetje aan de kant en laat het mengsel even afkoelen.
- Kluts de ei en vanille-aroma door elkaar. Mix dit door het chocolade-suiker mengsel.
- Roer de bloem, cacao, bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Mix dit (kort) door het andere mengsel tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
- Zet de bakvormen in de oven en bak de brownies in 25 minuten gaar. Laat ze daarna in de vorm afkoelen op een rooster.
- Smelt 100 gram pure chocolade au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de twee brownievormen en strooi de M&M's er over heen. Laat de chocolade daarna uitharden.
- Snijd de brownies in vierkante stukjes. Je kunt trouwens ook eerst vierkante stukjes snijden en daarna elk stukje met gesmolten chocolade besmeren.
Reactie plaatsen
Reacties