Een verse pizza met lekker veel groenten. En deze pizza met artisjok, spinazie & tomaat ziet er al heerlijk uit vóórdat hij de oven in gaat. Al die kleurtjes, daar houd ik zo van! :-)
Ingrediënten voor 4 pizza's
- 600 gram bloem
- 18 gram bakpoeder
- 2 theelepels zout
- 4 middelgrote eieren
- scheut olijfolie
- 200 ml water
- pizzabeleg:
- 15-20 el basic tomatensaus
- handje geraspte kaas
- handvol verse spinazie
- 2 grote tomaten, in plakken gesneden
- 200 gram artisjokharten
- 1 bol mozzarella kaas of 150-200 gram zachte geitenkaas
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
- Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
- Doe de eieren, een scheut olijfolie en het water er bij en kneed er met je handen of met een mixer met deeghaken een soepel deeg van. Doe er als het deeg heel plakkerig blijft een beetje extra bloem bij.
- Bestuif je werkblad met bloem. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk uit tot een ronde lap. Leg de deeglappen op de bakpla(a)t(en). Je kunt het deeg trouwens ook uitrollen tot het formaat van je bakplaten, dan maak je er grote plaatpizza's van.
- Beleg de pizza's:
- smeer op elke pizza een paar eetlepels tomatensaus. Strooi op elke pizza een handje geraspte kaas.
- Verdeel de spinaziebladeren over de pizza's. Leg op elke pizza een aantal schijven tomaat.
- Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza's.
- Verbrokkel de kaas over de pizza's.
- zijn natuurlijk tig variaties mogelijk!
- Bak de pizza's in 12-15 minuten gaar in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties