Geen pizzabodem van brooddeeg, maar een bodem gemaakt met courgette! Is het dan nog wel een pizza? Nou, eigenlijk niet echt, hè. Het smaakt er wel naar, maar is toch wel heel anders. Maar het is wel lekker, en ook een stuk minder vet!
Dus deze courgette pizza is een mooi alternatief als je graag wat kilo's kwijt wilt raken, en tóch pizza wilt eten. Of voor als je gewoon een lichte maaltijd wilt eten. En je kunt er natuurlijk op doen wat je zelf maar wilt. Ik gebruikte wat ik nog had liggen: wat tomatensaus, een tomaat, geraspte kaas, paprika, lente-ui en een restje geitenkaas.
Ingrediënten voor 1 pizza
- 1 courgette (ongeveer 350 gram)
- 1 groot ei
- 10 gram bloem
- 100 gram sugo basilicum (tomatensaus)
- geraspte kaas
- 1/2 lente-ui, in stukjes
- 1 tomaat, in plakjes
- 1/4 paprika, in stukjes
- 50 gram zachte geitenkaas
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een vel bakpapier over de bodem van een springvorm van 21 cm en klem de rand er om heen.
- Rasp de courgette in snippers. Roer het ei en de bloem door de courgette. Doe de courgette in de springvorm en verdeel het met een lepel goed over de vorm. Schuif de vorm in de oven en bak de bodem in 30 minuten gaar.
- Haal de bodem uit de oven en laat een beetje afkoelen. Haal de rand van de springvorm er om weg. Leg een nieuw stuk bakpapier bovenop de bodem, draai hem om en trek voorzichtig het vel bakpapier dat onder in de springvorm zat van de bodem. Klinkt allemaal erg omslachtig, maar anders heb je straks een vel bakpapier aan je pizza vastgeplakt zitten en dat wil je natuurlijk niet.
- Verlaag ondertussen de oventemperatuur naar 200 graden.
- Smeer de tomatensaus over de courgettebodem. Strooi de geraspte kaas er over heen. Leg de plakken tomaat er op, strooi de lente-ui en paprika er over en tot slot de geitenkaas.
- Schuif de pizza in de oven en bak hem in 15 minuten af.
Reactie plaatsen
Reacties