IJSJES! Deze straciatella sandwich ijsjes moest ik héél snel op de foto zetten, want ze smolten natuurlijk al binnen een paar seconden! Het is ook veel te warm weer voor het maken van foto's. Je kunt veel beter ijsjes gaan eten!
Dat vonden de jongens ook, natuurlijk. Zij zijn érg te spreken over deze ijsjes. Vooral die lekker dikke laag chocolade met nootjes... :-)
Ingrediënten voor 16 ijsjes
- 240 gram (of 32 stuks) Hollandse kermis biscuitjes (dat zijn van die biscuitjes met een suikerlaagje)
- 1 liter straciatella ijs
- 300 gram melkchocolade
- 100 gram nougatine nootjes
En zo maak je ze
- Leg een plankje of ondiepe vierkante bakvorm klaar om de ijsjes straks op te leggen, en zorg dat de plankjes of bakjes in de vriezer passen.
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Smeer op de onbesuikerde kant van 16 biscuitjes een dikke laag ijs. Leg de andere 16 biscuitjes er met de onbesuikerde kant tegen aan.
- Doop de koekjes met één helft in de gesmolten chocolade, of smeer er met een lepel gesmolten chocolade op.
- Strooi wat nougatine over de gesmolten chocolade.
- Leg de ijsjes meteen in de vriezer.
Misschien smelt het ijs zo snel dat je stap 3 t/m 6 in stapjes moet doen. Ik maakte steeds een stuk of 4 ijsjes en legde die dan eerst in de vriezer. Daarna ging ik verder met de volgende.
Reactie plaatsen
Reacties