Chocolade cupcakes (basisrecept)

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 16:00

Een altijd-handig-basisrecept voor chocolade cupcakes. Met een paar basic ingrediënten heb je cupcakes die altijd lukken & waar je alle kanten mee op kunt! 

Ingrediënten voor 24 cupcakes

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
  • 4 middelgrote eieren
  • 6 eetlepels halfvolle melk
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel,
    óf 250 gram bloem + 7,5 gram bakpoeder
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • snuf zout 


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren en melk er aan toe en mix goed door elkaar. Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel (of bloem + bakpoeder), cacaopoeder en een snuf zout er bij en mix tot een egaal beslag. 
  3. Zet 24 papieren cupcake vormpjes in een metalen muffinvorm. Vul elk vormpje voor 2/3 met het cupcakebeslag. Je hebt er op deze manier een paar pogingen voor nodig, maar je voorkomt zo wel dat de vormpjes helemaal gaan vervormen tijdens het bakken. De losse papieren vormpjes zo op de bakplaat zetten kan natuurlijk ook! 
  4. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Als je mini-cupcakevormpjes gebruikt zijn ze na ongeveer 15-17 minuten klaar. Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Laat ze afkoelen op een rooster.

 

Tip: wil je cupcakes met een platte bovenkant? Hier lees je hoe je dat doet. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.