Plaatkoeken zijn lekker makkelijk: het kost je weinig tijd en je kunt in één keer voor heel veel mensen tegelijk iets lekkers maken!
Ingrediënten voor ca. 24 stukjes
- 450 gram tarwebloem
- 300 gram witte basterdsuiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel baking soda
- flinke snuf zout
- 300 gram ongezouten koude roomboter, in kleine blokjes
- 300 gram amandelspijs
- 1 middelgroot ei
- 2 appels, geschild en in kleine blokjes
- hand rozijnen
- beetje poedersuiker
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik van 30 x 40 cm met bakpapier.
- Roer de bloem, suiker, kaneel, baking soda en zout door elkaar. Doe de boter er bij en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.
- Druk 3/4 van het deeg op de bodem van de bakplaat. Je hoeft geen opstaande randjes te maken.
- Kneed de amandelspijs en het ei door elkaar. Verdeel dit over het deeg in de bakplaat. Met de bolle kant van een lepel, die je steeds even nat maakt met koud water, kun je de spijs heel mooi uitsmeren over het deeg.
- Strooi de stukjes appel en de rozijnen over de spijs. Verkruimel de rest van het deeg hier weer over heen.
- Bak de plaatkoek in 40 minuten goudbruin in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
- Bestuif de plaatkoek voor het serveren met wat poedersuiker en snijd hem in stukken.
Reactie plaatsen
Reacties