Als je heel snel iets lekkers wilt bakken voor heel veel mensen, dat is deze abrikozen kruimelkoek het ideale recept! Dat lust echt iedereen (ook de kinderen) en je hebt 'm in een paar minuten gemaakt.
Ik gebruikte voor de vulling een pot van mijn zelfgemaakte abrikozenjam, maar je kunt uiteraard ook jam uit de supermarkt gebruiken. En als je liever een andere jamsmaak wilt, dan kan dat ook! Kies maar uit, je kunt alle kanten op. Eerder maakte ik al een variant met appel, amandelspijs en rozijnen. Ook erg lekker!
Ingrediënten voor ca. 24 stukjes
- 300 gram tarwebloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel baking soda
- snuf zout
- 200 gram ongezouten koude roomboter, in kleine blokjes
- 300 gram abrikozenjam
- handje amandelschaafsel
- beetje poedersuiker
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee brownie bakvormen met bakpapier.
- Roer de bloem, suiker, kaneel, baking soda en zout door elkaar. Doe de boter er bij en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.
- Druk 3/4 van het deeg op de bodem van de bakplaat. Je hoeft geen opstaande randjes te maken.
- Smeer de jam over het deeg.
- Meng een hand amandelschaafsel door de rest van het deeg en verkruimel dit over de jam.
- Bak de plaatkoek in 40 minuten goudbruin in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
- Bestuif de plaatkoek voor het serveren met wat poedersuiker en snijd hem in stukken.
Bron: het oorspronkelijke recept vond ik op @SavorySweets.
Reactie plaatsen
Reacties