Kip hawaii! Een lekker en simpel rijstgerecht met broccoli, ananas, perzik & gemarineerde kip. En je hebt 't zomaar op tafel staan!
Je kunt er trouwens lekker mee variëren. Zolang je er maar fruit bij gebruikt, zit 't altijd wel goed. In plaats van broccoli kun je er bijvoorbeeld ook sperziebonen bij serveren. En een abrikoos, appeltje of banaan is er ook heerlijk door!
Ik kook rijst trouwens altijd in de magnetron, met zo'n kunststof rijstkookpan. Dat is echt één van mijn beste aankopen, haha! Vroeger liet ik echt áltijd de rijst overkoken, en daarna werd het zo'n plakkerige kleffe boel. Hebben jullie dat ook vaak? Dat is hier nu dus gelukkig verleden tijd... :-)
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de gemarineerde kip:
- 2 stukken kipfilet, in stukjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 teen knoflook, geperst
En verder:
- 130 gram ongekookte rijst
- 1 stronkje broccoli, in stukjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 75 gram ketchup
- 2 theelepels ketjap manis
- 4 eetlepels perziksiroop
- 2 eetlepels water
- 3 ananasschijven, in stukjes
- 2 halve perziken uit blik, in stukjes
En zo maak je het
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Roer de blokjes kipfilet er door en zet daarna aan de kant.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Kook de broccoli beetgaar.
- Verhit, terwijl de broccoli kookt, wat olie of boter in een pan. Fruit de ui en geperste knoflook. Voeg daarna de kipfilet toe en bak tot het vlees gaar is.
- Doe daarna de ketchup, ketjap manis, perziksiroop en water er bij. Laat even kort sudderen op laag vuur. Voeg tot slot de ananas en perzik toe en verwarm even mee.
- Serveer de kip hawaii met de rijst en broccoli. Lekker met wat extra fruit er bij.
Reactie plaatsen
Reacties