Gebakken ei in bladerdeeg

Gepubliceerd op 12 november 2018 om 16:00

Ik bakte onze eitjes vandaag niet in een koekenpan, maar in de oven op een velletje bladerdeeg! :-) Gewoon omdat het zo leuk & simpel is. En ook lekker trouwens! 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 4 kleine eieren
  • geraspte kaas
  • verse peterselie, gesnipperd
  • peper
  • zout
  • 4 kleine ronde ovenschaaltjes (kleiner dan de velletjes bladerdeeg). Heb je geen kleine ronde ovenschaaltjes? Maak dan ronde vormen van bijvoorbeeld aluminiumfolie met bakbonen, spliterwten of rijst. 

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de velletjes bladerdeeg er op en zet op elk velletje een ovenschaaltje (op de kop). 
  3. Bak het bladerdeeg 7-8 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat het bladerdeeg even afkoelen met de schaaltjes er nog op. Haal daarna de schaaltjes er af. Door het bladerdeeg eerst zo 'voor te bakken' zorg je er voor dat er een soort bakje in het midden ontstaat, waar het ei in kan.  
  4. Strooi in elk rondje in het bladerdeeg wat geraspte kaas. Giet in elk rondje vervolgens een ei. Tip: breek de eieren één voor één boven een schaaltje, en houd in één eidop het eigeel met wat eiwit. Giet dat eerst op het bladerdeeg. Dan voorkom je dat je er veel te veel ei op giet. 
  5. Schuif de bakplaat voorzichtig in de oven en bak de eieren in 12-14 minuten gaar. 
  6. Strooi er wat zout, peper en peterselie over.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.