Sinaasappel kruimelkoek

Gepubliceerd op 14 december 2018 om 16:00

Weekenden zijn voor koekjes bakken! Ik vind het tenminste heerlijk als ik in het weekend de tijd, rust & ruimte heb om iets lekkers te bakken. Zoals deze sinaasappel kruimelkoeken!

Ingrediënten voor ca. 12 stukjes

  • 150 gram tarwebloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 100 gram ongezouten koude roomboter, in kleine blokjes
  • 150 gram sinaasappeljam
  • beetje poedersuiker

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier.
  2. Roer de bloem, suiker, kaneel, baking soda en zout door elkaar. Doe de boter er bij en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg. 
  3. Druk 3/4 van het deeg op de bodem van de bakplaat. Je hoeft geen opstaande randjes te maken. 
  4. Smeer de jam over het deeg.
  5. Meng een hand amandelschaafsel door de rest van het deeg en verkruimel dit over de jam. 
  6. Bak de plaatkoek in 40 minuten goudbruin in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
  7. Bestuif de plaatkoek voor het serveren met wat poedersuiker en snijd hem in stukken.


Bron:
het oorspronkelijke recept vond ik op @SavorySweets. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.