Weekenden zijn voor koekjes bakken! Ik vind het tenminste heerlijk als ik in het weekend de tijd, rust & ruimte heb om iets lekkers te bakken. Zoals deze sinaasappel kruimelkoeken!
Ingrediënten voor ca. 12 stukjes
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel baking soda
- snufje zout
- 100 gram ongezouten koude roomboter, in kleine blokjes
- 150 gram sinaasappeljam
- beetje poedersuiker
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier.
- Roer de bloem, suiker, kaneel, baking soda en zout door elkaar. Doe de boter er bij en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.
- Druk 3/4 van het deeg op de bodem van de bakplaat. Je hoeft geen opstaande randjes te maken.
- Smeer de jam over het deeg.
- Meng een hand amandelschaafsel door de rest van het deeg en verkruimel dit over de jam.
- Bak de plaatkoek in 40 minuten goudbruin in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
- Bestuif de plaatkoek voor het serveren met wat poedersuiker en snijd hem in stukken.
Bron: het oorspronkelijke recept vond ik op @SavorySweets.
Reactie plaatsen
Reacties