Dit is een aanradertje hoor, deze cake met kruidnoten én marsepein! Wij hadden bij ons thuis natuurlijk nog steeds kruidnoten over, en ook nog wat marsepein. Dus ik besloot om er maar een cake van te bakken. Ik trakteerde mijn collega's er op en die vonden dat helemaal niet erg :-)
Omdat de marsepein natuurlijk een en al suiker is, deed ik minder suiker door de cake. Dat proef je er helemaal niet in terug, want het resultaat is zoet genoeg. En de kruidnoten zijn nu écht helemaal op. Is dat ook maar weer klaar, haha!
Ingrediënten voor 1 cake
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 110 gram fijne kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- 4 middelgrote eieren
- 1 theelepel vanille aroma
- 200 gram tarwebloem
- 6 gram bakpoeder
- snuf zout
- 90 gram marsepein, in kleine stukjes
- 200 gram kruidnoten: 150 gram voor door de cake, en 50 gram voor de bovenkant
- een handje amandelschaafsel
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix de boter, kristalsuiker en vanillesuiker door elkaar. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix totdat alles helemaal is opgenomen.
- Roer de bloem, het bakpoeder en de zout door elkaar. Voeg dit al mixend toe aan het beslag en mix tot je beslag glad is.
- Spatel 150 gram kruidnoten en de stukjes marsepein door het beslag.
- Bekleed een cakeblik van 11 x 26 cm met bakpapier, of vet 'm in met wat boter en bestuif het met een beetje bloem. Doe daarna het beslag in het cakeblik.
- Strooi de resterende 50 gram kruidnoten en wat amandelschaafsel over het beslag.
- Zet de cake in de oven en bak 'm in 60-70 minuten gaar. Leg er zo nodig na 50-60 minuten een stuk aluminiumfolie over heen, om te voorkomen dat hij te bruin wordt. Als een satéprikker er schoon uit komt is hij goed. Laat minstens 15 minuten afkoelen in het bakblik. Laat daarna verder afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties