Onze oudste is verzot op spritsen, dus die moest ik natuurlijk hoognodig zelf ook eens een keer bakken. En het recept is heel simpel!
Je moet er alleen voor zorgen dat je een goede stevige spuitzak hebt met een niet te kleine gekartelde spuitmond. Ik heb al eens eerder spritsen geprobeerd te bakken, maar toen gebruikte ik een hele goedkope spuitzak. Die was natuurlijk bij de eerste koek al kapot, want het deeg vraagt wel wat van de spuitzak. Dit keer ging het gelukkig beter!
Ingrediënten voor 15 koeken
- 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (de boter moet écht goed zacht zijn!)
- 120 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- 1 middelgroot ei
- snuf zout
- 250 gram bloem
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de zachte boter, basterdsuiker, vanillesuiker en het ei tot een romige, witte massa waarin de suiker helemaal is opgelost. Hier moet je even de tijd voor nemen; ik liet mijn standmixer het werk doen in 15-20 minuten.
- Mix tot slot een snuf zout en de bloem er door heen. Niet te snel gaan mixen, want dan stuift de bloem door je hele keuken! :-)
- Schep het beslag in een stevige, grote spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit 15 koeken op de bakplaat.
- Bak de spritsen in 20 minuten goudbruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen en uitharden op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties