Nadat ik een spekkoek had gemaakt, stond ook het bakken van een pandancake hoog op mijn lijstje. De jongens waren erg enthousiast over zo'n groene cake; hij was zomaar op!
Dit was overigens al wel de tweede cake die ik bakte; de eerste mislukte hopeloos. Die maakte ik met kokosmelk door het beslag, met een enorm kleffe en plakkerige cake als gevolg. Bij mijn tweede poging paste ik het recept aan, liet ik de kokosmelk weg en ging het stukken beter. Maar in veel recepten staat toch die kokosmelk, dus ik denk dat ik het er binnenkort nog maar eens op waag!
Ingrediënten voor één tulbandcake
- 4 eiwitten
- 4 eidooiers (eigeel)
- 1 theelepel pandan pasta (die kun je in een toko kopen)
- 120 gram witte basterdsuiker
- 120 gram bloem
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- poedersuiker
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm van 23 cm doorsnede goed in.
- Mix de eidooiers tot ze schuimen en mix dan de pandan pasta er door.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom totdat het een beetje stevig wordt. Voeg dan al mixend lepel voor lepel de suiker er door en klop de eiwitten tot je er stijve pieken van kunt maken die rechtop blijven staan.
- Spatel het eigeel voorzichtig door het eiwit (niet met een mixer dus).
- Mix de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Spatel dit voorzichtig en beetje voor beetje door het eimengsel.
- Schep het beslag in de tulbandvorm.
- Zet de vorm in de oven en bak de cake in 30-35 minuten gaar. Je kunt met een satéprikker testen of de cake gaar is: als de prikker er schoon uit komt, dan is de cake klaar.
- Haal de cake uit de oven en laat hem in de tulbandvorm afkoelen.
- Bestuif de cake met een beetje poedersuiker en snijd hem in plakken.
Reactie plaatsen
Reacties