Cannelloni kun je ook heel goed vullen met gebakken kipblokjes, spinazie & tomatensaus. Meestal doe ik er gehakt door, maar dit is een prima variant. Een laag kaas er over en je hebt een heerlijke ovenschotel!
Ingrediënten voor 2 personen
- 14-16 buisjes cannelloni (een pastasoort - het handigst is cannelloni die je niet eerst hoeft te koken)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 400 gram verse spinazie, in kleinere stukjes gesneden, of 400 gram diepvriesspinazie (zonder crème)
- 200 gram gekruide kipblokjes
- 400 gram pittige tomatensaus: bijvoorbeeld piccante pastasaus
- 100 gram geraspte kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Als je cannelloni hebt die je voor moet koken: breng in een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ca. 3 minuten. Spoel de cannelloni af met koud water en laat uitlekken. Als je de cannelloni niet eerst hoeft te koken kun je deze stap overslaan.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Haal van het vuur.
- Bak in een andere pan de kipblokjes gaar.
- Voeg de spinazie toe en bak het een paar minuten mee. Meng de knoflook er door.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie mengsel.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg de gevulde cannelloni er op en verdeel de rest van de tomatensaus er over. Strooi daarna de geraspte kaas over de ovenschotel.
- Bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties