Om een aardbeienslof te kunnen maken moet je eerst een 'slof' bakken: dat is de bodem van het gebak. En die heet zo omdat de ovale vorm wel een beetje op een slof lijkt! Grappig, hè?
Voor die vorm heb je een aparte bakvorm nodig. Ik kon 'm in Leeuwarden nergens in een winkel kopen, dus ik heb 'm uiteindelijk online gekocht (ik heb deze).
Met een sloffenbodem kun je allerlei verschillende soorten gebak maken: niet alleen een aardbeienslof, maar ook een notenslof met karamel of een slof met appel-kaneel of perzik of wat voor fruit dan ook.
Ik bak meestal twee sloffenbodems tegelijk, en weet je wat zo handig is? Als je maar één sloffenbodem nodig hebt, dan kun je de andere gewoon in een goed afgesloten plastic zak in de vriezer bewaren! Dan hoef je bij het volgende feestje alleen nog maar de vulling en het fruit er op te spuiten en klaar! :-)
Het recept voor sloffenbodems vind je hier.
Sloffendeeg (basisrecept)
« Aardbeienslof Omgekeerde bananentaart »
Reactie plaatsen
Reacties