Kruimelplaattaart met bramenjam

Gepubliceerd op 29 september 2019 om 16:00

Wie jarig is trakteert! En omdat ik héél veel collega's heb om te trakteren (op het werk én bij voetbal) en ik niet zoveel tijd had, maakte ik een paar hele grote bakplaten vol met kruimeltaart met zelfgemaakte bramenjam. Zomaar klaar! 


Ingrediënten voor ca. 24 stukjes

  • 300 gram tarwebloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 200 gram ongezouten koude roomboter, in kleine blokjes
  • 300 gram bramenjam (maar een andere jam kan ook prima)
  • beetje poedersuiker

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee brownie bakvormen met bakpapier.
  2. Roer de bloem, suiker, kaneel, baking soda en zout door elkaar. Doe de boter er bij en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg. 
  3. Druk 3/4 van het deeg op de bodem van de bakplaat. Je hoeft geen opstaande randjes te maken. 
  4. Smeer de jam over het deeg.
  5. Verkruimel de rest van het deeg over de jam. 
  6. Bak de plaatkoek in 40 minuten goudbruin in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
  7. Bestuif de plaatkoek voor het serveren met wat poedersuiker en snijd hem in stukken.


Bron:
het oorspronkelijke recept vond ik op @SavorySweets. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.