Deze lekkere frisse toetjes zijn eigenlijk gewoon een vorm van yoghurttaart. Als je het niet in een springvorm maar in kleine schaaltjes maakt, heb je zó een nagerecht!
Ingrediënten voor 6 toetjes
- 75 gram koekjes (bijvoorbeeld biscuitjes, speculaasjes of bastognekoeken)
- 45 gram roomboter
- 60 ml slagroom
- 0,75 eetlepel suiker
- 125 gram Griekse yoghurt 10%
- 40 gram bramenjam (zonder pitjes) of een andere jamsoort
- 0,5 eetlepel citroensap
- 25 ml melk
- 3 blaadjes gelatine
- Voor het versieren: verse slagroom, fruit
En zo maak je ze
- Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
- Verdeel de koekkruimels over 6 kleine schaaltjes en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan.
- Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
- Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de yoghurt, het citroensap en de jam toe en mix alles door elkaar.
- Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn. Mix de melk door de yoghurt heen.
- Giet het yoghurtmengsel in de schaaltjes.
- Zet de schaaltjes in de koelkast en laat de toetjes in een paar uur opstijven.
- Versier de toetjes met bijvoorbeeld slagroom en vers fruit.
Reactie plaatsen
Reacties