Bananen brownies

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 16:00

Eerder bakte ik al eens bananen brownies zonder bloem. Die waren goed gelukt, maar ik vond het eigenlijk niet echt brownies: ze smaakten echt substantieel anders. Dit keer bakte ik dus bananen brownies mét bloem. Stukken beter: de jongens vinden ze ook erg lekker! 

Die heb ik overigens niet verteld dat er bananen in zitten. Je weet het namelijk maar nooit bij hen: ze lustten alle drie bananen, maar als die bananen dan dóór een gerecht zitten en ze weten dat, dan kunnen ze zomaar roepen: "Niet lekker!" En dus heb ik niets gezegd en hebben ze heerlijk brownies gegeten. Ik proef de bananen zelf wel een heel klein beetje, overigens. Maar die smaak overheerst niet. 

Ingrediënten voor 16-20 stuks

  • 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram kaneelsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram chocoladepasta
  • 3 middelgrote overrijpe bananen
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 gram tarwebloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • snuf zout


En zo maak je het

  1. Bekleed een brownieblik van 20 x 20 cm met bakpapier. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  3. Mix de boter en suiker door elkaar. Voeg de chocoladepasta toe en mix goed door elkaar. 
  4. Mix de bananen er door heen. 
  5. Mix vervolgens de eieren er door. 
  6. Roer de bloem, cacaopoeder en zout met een garde door elkaar. Mix dit door het beslag, tot je een glad beslag hebt. 
  7. Schep het beslag in het bakblik. Schuif dit in de oven en bak de brownies in 30-40 minuten gaar. Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon uit komt.
  8. Laat de brownies afkoelen in het blik. Snijd ze daarna in vierkanten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.