Marmercake

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 16:00

De jongens hadden zin in wat lekkers mét chocolade. Dus ik bakte een marmercake, want dat kost je maar weinig tijd en moeite.  En het levert hier thuis gegarandeerd 3 tevreden jongens op! :-)

Ik maakte de cake dit keer alleen met vanille- en chocoladebeslag, maar walnoten zijn er ook lekker door! Dat recept vind je hier.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 medium eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 2 eetlepels cacao

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier (dan kun je de cake er later gemakkelijk weer uit halen). 
  2. Mix de boter en suiker door elkaar. Meng daarna de eieren en de vanille-extract er door heen.
  3. Voeg al mixend de bloem en snuf zout toe en mix tot je een egaal beslag hebt.
  4. Verdeel het beslag over twee kommen. Meng door de ene kom de cacao. 
  5. Doe het beslag uit beide kommen bij elkaar en roer een paar keer er door heen. Het beslag moet niet helemaal mengen; je moet het kleurverschil blijven zien. Meng ook niet te kort, want dan krijg je niet zoveel 'strepen' in je cake. 
  6. Schep het beslag in de cakevorm, zet in de oven en bak de cake in 75 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat de cake afkoelen op een rooster. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.