Of we ein-de-lijk weer eens poffertjes konden eten, vroegen de jongens. Sinds de verhuizing ben ik nog regelmatig spullen kwijt, maar de poffertjespan wist ik in één keer te vinden!
Eerder maakte ik al eens poffertjes met een beslag met gist, dit keer koos ik voor een ander beslag met bakpoeder. Dat gaat wat sneller want je kunt er meteen mee aan het bakken, maar ik maakte er wel minder poffertjes mee. Hoe maken jullie meestal poffertjes, met een beslag met of zonder gist?
Ik kreeg geen tijd voor het maken van mooie foto's, want de poffertjes moesten natuurlijk meteen worden opgegeten. :-)
Ingrediënten voor 3 porties van 19 poffertjes
- 250 gram bloem
- snuf zout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 300 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- bakboter of roomboter
En zo maak je ze
- Roer de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Roer vervolgens de melk en eieren er door tot je een dik en glad beslag hebt.
- Zet de poffertjes pan op het vuur (of de kookplaat) en maak 'm goed heet. Vet alle kuiltjes in met een beetje boter. Doe dit steeds weer voordat je er nieuw beslag in giet.
- Schep met een eetlepel in elk kuiltje een beetje beslag; zorg er voor dat de kuiltjes maximaal voor 2/3 met beslag zijn gevuld.
- Bak de poffertjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Reactie plaatsen
Reacties